当前位置: 首页 > 成人英语三级 > 成人英语三级考试题库 > 成人英语三级历年试题 > 04年11月成人本科学位英语考试A卷试题及答案

04年11月成人本科学位英语考试A卷试题及答案

发布时间:2007年03月17日 00:21:00 来源:|0 点击量:

成人英语三级报名、考试、查分时间 免费短信提醒

地区

获取验证 立即预约

请填写图片验证码后获取短信验证码

看不清楚,换张图片

免费获取短信验证码

2004年11月北京成人本科学位英语考试A卷

Part I  Reading Comprehension 
Passage 1  
Questions 1 to 5 are based on the following passage:  
In the United States, 30 percent of the adult population has a "weight problem". To many people, the cause is obvious: they eat too much. But scientific evidence does little to support this idea. Going back to the America of the 1910s, we find that people were thinner than today, yet they ate more food. In those days people worked harder physically, walked more, used machines much less and didn't watch television.  

Several modem studies, moreover, have shown that fatter people do not eat more on the average than thinner people. In fact, some investigations, such as the 1979 study of 3, 545 London office workers, report that, on balance, fat people eat less than slimmer people.  

Studies show that slim people are more active than fat people. A study by a research group at Stanford University School of Medicine found the following interesting facts:  

The more the men ran, the more body fat they lost.  

The more they ran, the greater amount of food they ate.  

(76) [Thus, those who ran the most ate the most, yet lost the greatest amount of body fat.]

[文章大意及重要词汇]

美国30%的成人(adult)都有“体重(weight)问题”。大多数人认为造成这一现象的原因很明显(obvious)他们吃的太胖了。但是这一观点却没有足够的科学证据(evidence)来支撑。回顾一下20世纪处的美国,当时的人们普遍比现在的人瘦,吃得比现在的人多,同时他们的体力劳动(physically)很辛苦、经常走路、很少使用机器、也不看电视。

现在许多研究也表明。从整体上(average)来看胖人比瘦人吃得要少。而1979年对伦敦3545个办公室人员的调查也恰恰证实了这一观点。

研究同时也表明瘦人比胖人运动量更大。美国斯坦福大学医学院的研究人员发现了下列有趣的事实:

运动量越大的人,消耗的体内脂肪越多。运动量越大的人,饭量越大。

因此(Thus),运动量最大的人吃得也最多,但同时消耗的体内脂肪也最多。

1. The physical problem that many adult Americans have is that__________.  
A. they are too slim         B. they work too hard  
C. they are too fat           D. they lose too much body fat
答案:C 细节题。答案在第一段第一句话,“In the United States, 30 percent of the adult population has a "weight problem许多美国成年人身体问题是他们太胖了"。 

2. According to the article, given 500 adult Americans, __________ people will have a "weight problem".  
A. 30       B. 50       C. 100       D. 150
答案:D计算题。答案在第一段第三句话,“In the United States, 30 percent of the adult population has a "weight problem"”做一个简单的剩法就得到答案。 

3. Is there any scientific evidence to support that eating too much is the cause of a "weight problem"?  
A. Yes, there is plenty of evidence.  
B. Of course, there is some evidence to show this is true.  
C. There is hardly any scientific evidence to support this.  
D. We don't know because the information is not given.
答案:C细节题。答案在第一段第二和第三句话,“To many people, the cause is obvious: they eat too much But scientific evidence does little to support this idea因此几乎没有任何科学家依据证明这一点”。

4. In comparison with the adult American population today, the Americans of the 1910s __________.  
A. ate more food and had more physical activities  
B. ate less food but had more activities  
C. ate less food and had less physical exercise  
D. had more weight problems 
答案:A细节题。答案在第一段。“Going back to the America of the 1910s, we find that people were thinner than today, yet they [ate more food.] In those days people [worked harder physically]” 题干中[worked harder physically]相当于答案中had more physical activities。

5. Modem scientific researches have reported to us that__________.  
A. fat people eat less food and are less active  
B. fat people eat more food than slim people and are more active  
C. fat people eat more food than slim people but are less active  
D. thin people run less, but have greater increase in food intake
答案:A细节题。答案在第一段。“Going back to the America of the 1910s, we find that people were thinner than today, yet they [ate more food.] In those days people [worked harder physically]” 题干中[worked harder physically]相当于答案中had more physical activities。

Passage 2  
Questions 6 to 10 are based on the following passage:  
By adopting a few simple techniques, parents who read to their children can greatly increase their children's language development. It is surprising but true. (77) [How parents talk to their children makes a big difference in the children's language development. If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is reading, the child's language skills increase].  

A study was done with 30 three-year-old children and their parents. Half of the children participated in the experimental study; the other half acted as the control group. In the experimental group, the parents were given a two-hour training session in which they were taught to ask open-ended questions rather than yes-or-no questions. For example, the parent should ask, "What is the doggie doing?" rather than "Is the doggie running away?" (78) [The parents in the experimental group were also instructed in how to help children find answers, how to suggest alternative possibilities and how to praise correct answers].  

At the beginning of the study, the children did not differ in measures of language development, but at the end of one month, the children in the experimental group showed 5.5 months ahead of the control group on a test of verbal expression and vocabulary. Nine months later, the children in the experimental group still showed an advance of 6 months over the children in the control group.  

[文章大意及重要词汇]

父母通过有技巧(techniques)的朗读可以让孩子的语言能力得到迅速的发展(development)。这一事实虽令人吃惊,但却是真实的。父母和孩子谈话的方式对孩子的语言能力发展影响很大(makes a big difference)。如果父母鼓励孩子对其所朗读的内容做出积极反应(respond),孩子的语言能力就会有很大的提高。

我们在30个三岁的孩子和他们的父母中间做了一个实验。一半孩子属于实验(experimental)组,另一半是控制组。实验组的家长接受了一个两个小时的培训,要求他们问孩子们开放式的问题而不能问用“是”或者“不是”来回答的简单问题,如何引导他们思考其他选择的可能性以及如何表扬(praise)孩子的正确选择。

实验初期,孩子的语言能力发展并没有明显区别。一个月后,实验组的孩子们比控制组的孩子在语言表达和词汇量方面领先5.5个月。9个月后,实验组的孩子们仍然在这些方面比控制组的孩子领先(advance)6个月。

6. Which of the following can be inferred from the passage?  
A. Children who talk a lot are more intelligent.  
B. Parents who listen to their children can teach them more.  
C. Active children should read more and be given more attention.  
D. Verbal ability can easily be developed with proper methods.
答案:D 推断题。答案在第一段。

7. What does "it" in line 2 can most probably be replaced by?
  A. Parents increasing children's language development  
B. Reading techniques being simple  
C. Parents reading to children  
D. Children's intelligence development
答案:A 词义题。根据上下文,it指父母能提高孩子的语言能力。

8. According to the author, which of the following questions is the best type to ask children about?  
A. Do you see the elephant?     B. Is the elephant in the cage?  
C. What animals do you like?    D. Shall we go to the zoo?  
答案:C推断题,答案在第二段,可以看出,父母应该问一些开放性的问题,而不是只需回答是或不是问题。

9. The difference between the control group and the experimental group was __________.  
A. the training that parents received  
B. the age of the children   可以看出,父母接受了两个小时的培训,而控制组的父母并没有此培训。
C. tile books that were read  
D. the number of the children 
答案:A细节题,答案在第二段,区别在于实验组里的家长接受了培训。

10. The best conclusion we can draw from the passage is that __________.  
A. parents should be trained to read to their children  
B. the more children read, the more intelligent they will become  
C. children's language skills increase when they are required to respond actively  
D. children who read actively seem six months older  
答案:C推断题,答案在第一段最后一句。选项C即为该句的同义改写。

Passage 3  
Questions 11 to 15 are based on the following passage:  
(79)[The agriculture revolution in the nineteenth century involved two things: the invention of labor-saving machinery and the development of scientific agriculture.] Labor-saving machinery naturally appeared first where labor was scarce. "In Europe", said Thomas Jefferson, "the object is to make the most of their land, labor being sufficient; here it is to make the most of our labor, land being abundant". It was in America, therefore, that the great advances in nineteenth-century agricultural machinery first came. At the opening of the century, with the exception of a crude(粗糙的) plow, farmers could have carried practically all of the existing agricultural tools on their backs. (80)[By 1860,most of the machinery in use today had been designed in an early form]. The most important of the early inventions was the iron plow. As early as 1890 Charles Newbolt of New Jersey had been working on the idea of a cast-iron plow and spent his entire fortune in introducing his invention. The farmers, however, would home none of it, claiming that the iron poisoned the soil and made the weeds grow. Nevertheless, many people devoted their attention to the plow, until in 1869, James Oliver of South Bend,  

Indiana, turned out the first chilled-steel plow. 

[文章大意及重要词汇]

19世纪的农业(agriculture)革命(revolution)包括两个部分:省力农业机械(machinery)的发明(invention)和科学农业的发展。省力机械通常在劳动力缺乏的地方首先出现。托马斯?杰弗逊说过“在欧洲是为了充分利用土地,那里劳动力非常充足(sufficient);而这里则是为了充分利用劳动力,土地非常充足”。因此,19世纪农业机械首先在美国取得了巨大进步(advances)。19世纪处了粗糙的犁以外,农民几乎可以肩背所有存在的农具。到1860年人们就已经设计出许多今天仍在使用的机器的雏形。铁犁是早期发明中最重要的。早在1980年新泽西州的查尔斯? 纽波特已经开始致力于锻铁犁的研究,并把他的全部财富投入到其他发明的推广应用。但是,当时的农民都拒绝采用,他们认为铁会毒害(poison)土壤和导致杂草丛生。尽管如此(nevertheless),许多人仍然花大量的精力(attention)致力于研究,直到1869年,印第安纳州南本德市的詹姆斯?奥利弗研制出第一用冷却钢制造的犁。

11. The word "here" (Para. 1, Line 6) refers to__________.  
A. Europe                 B. America  
C. New Jersey              D. Indiana
答案:B语义题。根据上下文,这里的“here”指的是美国。

12. Which of the following statement is NOT true?  
A. The need for labor helped the invention of machinery in America.  
B. The farmer rejected Charles Newbolt's plow for fear of ruin of their fields.  
C. Both Europe and America had great need for farm machinery.  
D. It was in Indiana that the first chilled-steel plow was produced.
答案:C判断题。可采用逐项排除法,首先B和D比较容易定位,阅读原文后,肯定这两个选项是正确,接着排除A和C中的一个,根据题意可知A是正确的,C是错误的。

13. The passage is mainly about__________.  
A. the agriculture revolution  
B. the invention of labor-saving machinery  
C. the development of scientific agriculture  
D. the farming machinery in America
答案:B主旨题。文章的中心思想应当是:“节省劳动力的机器的发明”。

14. At the opening of the nineteenth-century, farmers in America__________.  
A. preferred light tools  
B. were extremely self-reliant (自给的)  
C. had many tools  
D. had very few tools
答案:D推断题。根据题意“At the opening of the century, with the exception of a crude(粗糙的) plow, farmers could have carried practically all of the existing agricultural tools on their backs.可见他们的农具很多”。 

15. It is implied but not stated in the passage that __________.  
A. there was a shortage of workers on American farms  
B. the most important of the early invention was the iron plow  
C. after 1869, many people devoted their attention to the plow  
D. Charles Newbolt had made a fortune by his cast-iron plow  
答案:A推断题。文章暗含的内容:“美国缺乏劳动力”。

Part II  Vocabulary and Structure   
16. The bridge was named __________ the hero who gave his life for the cause of the people.  
A. after                   B. for  
C. because of              D. before
答案:A固定搭配name after 以…为名。

17. There was a large crowd in the square __________ against the war.  
A. protecting               B. protesting  
C. preventing               D. promoting
答案:B固定搭配protest against 对某事提出抗议。

18. We have __________ to the government for a home improvement loan.  
A. arranged                B. approached  
C. applied                  D. appointed
答案:C固定搭配apply for 申请。

19. Tom __________ the shopkeeper with overcharging him for the articles he had bought.  
A. accused                 B. charged  
C. blamed                  D. criticized
答案:B固定搭配charge with 指控,指责。

20. The idea sounds very good but will it work in __________?  
A. practice                 B. place  
C. advance                 D. company  
答案:A固定搭配in practice 在实践中,实际上。

21. He got a job so that he could be independent __________ his parents.  
A. on                    B. in  
C. of                    D. from
答案:C固定搭配be independent of 独立于…之外,不受…支配。

22. We had to wait a long time to get our passports, __________?  
A. won't we                B. don't we  
C. didn't we                D. shouldn't you
答案:C反意疑问句的用法,陈述部分的谓语动词是had to,实义动词的一般过去式,因此设问部分应该用助动词。

23. Do you feel like __________ today?  
A. having something eaten    B. having something to eat  
C. to have something eaten    D. to have something to eat
答案:B固定搭配feel like doing sth 想要…。

24. It's vital that enough money __________ collected to get the project started.  
A. is                      B. be  
C. must be                 D. can be
答案:C虚拟语气的用法It's vital that +动词原形,这是一种典型的虚拟语气。

25. We consider __________the instrument be adjusted each time it is used.  
A. that it necessary          B. it necessary that  
C. necessary that            D. necessary of it that
答案:B形式宾语it的用法consider +it +adj. + that…it做形式宾语,真正的宾语是that后的从句。

26. __________, we decided to leave at once, as we didn't want to risk missing the bus.  
A. As it being pretty late     B, It being pretty late  
C. It was being pretty late    D. Being pretty late
答案:D非谓语动词的用法,本句为现在分词短语做原因状语,分词的主语和句子的主语一致。

27. __________ was once regarded as impossible has now become a reality.  
A. What                 B. That  
C. Which                 D. As
答案:A主语从句的用法,What was once regarded as impossible为主语从句。

28. Mr. Smith, together with his wife and children, __________ going to the party this weekend.  
A. am                     B. is  
C. are                      D. will
答案:B主谓一致,本句的主语是Mr. Smith, together with his wife and children 是插入语。不改变主语的数。

29. Would you mind __________ the computer game in your room?  
A. him playing             B. his playing  
C. him to play              D. him play
答案:B动名词的用法,min doing sth介意做某事做宾语。当动名词前有某人做其逻辑主语时。用其形容词性的物主代词。

30. By next year he __________ in New York for five years.  
A. has worked              B. has been working
C. works                  D. will have worked
答案:D将来完成时,以By引导的将来的时间后面接将来完成时。

31. Henry is often seen __________ English aloud every morning in the classroom.  
A. read                   B. reads  
C. reading                D. to read
答案:C现在分词做宾语补足语,表示动作正在进行。

32. The Without heat and sunlight, plants on the earth __________ well.  
A. would not grow          B. will not grow  
C. had not grown           D. would not be grown
答案:A虚拟语气,Without引导含蓄的虚拟条件句,本句是与现在的事实相反的句子。 

33. Only recently __________ to deal with the environmental problems.  
A. something has done       B. has something done  
C. has something been done  D. something has been done
答案:C倒装结构,Only 放在句首,句子倒装。 

34. The question __________ at the meeting tomorrow is very important.  
A. to discuss               B. being discussed  
C. to be discussed           D. will be discussed
答案:C不定式的用法,不定式短语用作动语修饰名词,主语和动词之间为被动关系,因此用被动形式。 

35. Since this road is wet and slippery this morning, it __________ last night.  
A. must rain               B. was raining  
C. must have rained         D. may rain
答案:C情态动词,主语+ must + have +过去分词,表示对过去事实的推测。

36. The mother didn't know __________ to blame for the broken glass as it happened while she was out.  
A. who                    B. when  
C. how                    D. what 
答案:A动词不定式的疑问式的用法,连接代词或副词+不定式够成了不定式疑问式,在句子中可以做主语、宾语、表语和状语。

37. I believe that every crime, __________ the circumstance, should be severely punished.  
A. in spite of               B. because of  
C. instead of               D. on account of
答案:A短语辨析,in spite of 不管,不管;because of因为,由于;instead of 代替;on account of由于,因为。根据句意A符合。

38. The workers are busy __________ models for the exhibition.  
A. to make                B. with making  
C. being making            D. making
答案:D固定搭配be busy doing sth 忙于做…。

39. Yesterday Mr. Smith gave a vivid __________ of his recent visit to China.  
A. dialogue               B. idea  
C. tale                    D. account
答案:D固定搭配give a account of 报告,叙述,说明。

40. The definition leaves __________ for disagreement.  
A. a small room            B. much room  
C. room          D. not so big a room
答案:B不可数名词的用法。句中room做“空间,余地”,为不可数名词。A和D中的room是可数名词;C中的great deal应为a great deal of,后接可数名词。

41. By the time you arrive this evening,  __________ for two hours.  
A. I will study              B. I will have been studied  
C. I had studied             D. I will have been studying
答案:B将来完成时,By the time后接一个表示将来时间的词或短语或一个表将来动作的从句时,主句要用将来完成时。

42. I would have joined him in a picnic, but I __________ his company.  
A. will not like            B. don't like  
C. had not liked            D. might not like
答案:B虚拟语气,would have done sth.表与现在事实相反。

43. Let's finish our homework in a few seconds; it's time we __________.  
A. played football          B. will play football  
C. play football            D. are playing football
答案:A虚拟语气的特殊形式,it's time+that+一般过去时。

44. __________ at Harvard, he began again to write his essay.  
A. Busy was as he           B. Busy as was he  
C. Busy as he was           D. As was he busy
答案:C倒装结构,由as引导的让步状语从句置于主句之前时表语要倒装。

45. Pierre often makes himself __________ by gesturing with his hands.  
A. to understand             B. understanding  
C. to be understood          D. understood  
答案:D动词的用法,make himself understood使自己的意思被别人明白。
 
Part III  Identification     
46. [Advertising] gives useful information about [which] [products] [to buying].  
       A                      B             C             D
答案:D应改为to buy,which to buy是动词不定式的疑问式。
 
47. [In Hawaii] people are [friendly] and always [warmly] [welcomed] visitors.    
A               B                 C          D
答案:D应改为welcome,做谓语动词,一般现在时。

48. Mara Dona will [face] a possible prison term [if] [finding] guilty [on] the shooting
                 A                   B       C           D
charges.  

答案:C应改为found,谓语动词和主语之间的关系为被动。

49. [Having returned] from [Berlin], he received no [telephone call], [neither]. 
A         B              C                 D
答案:D neither表示否定意义,但句中已经有了否定词no。

50. "I[am looking] forward [to] [receive] your letter!" she said [happily].  
        A              B   C                       D 
答案:C应改为receiving,look forward to doing sth,盼望做…。

51. [It is] [in] his spare time [when] Robert teaches [himself] English and Japanese.  
    A   B              C                  D  
答案:C应改为that, it is…,that…强调句型(时间)。

52. People complain that [the cost] of [setting up] a company [are] so great that only   
                       A       B                C  
the rich can afford [to run] a company in that country.  
                 D
答案:C应改为is,因为本句的主语是the cost ,是不可数名词。

53. Between [you and I], we [have had] an eye [on] him for some time,  
A          B            C  
and he [might be] a runaway.  
         D  
答案:A代词用错,通读全句,可知A中I不对,应改为he。

54. [At] school Li Ming ran [into] many problems, such as [choosing] classes
    A                   B                        C       
and [to hande] his time.    
    D
答案:D应改为handling,和前面的choosing是平行结构,接在such as的后面。
 
55. [Comparing] with the weather [of] last winter, it is [much] milder and more pleasant
     A                     B                 C          
[this winter].   
   D  
答案:A应改为Compared,因为分词的主语和句子的主语不一致。

Part IV Cloze  
Can authority be criticized? In  56  of the word, authority is not  57  either out of respect or out of  58  . In such countries children are not expected to  59  their teachers in school and  60  young scholars or  61  industrial mean are hampered (受阻) in technical research because they don't feel free to  62  with their superiors. Clever researchers may be considered too  63   to have "any fight" to present  64  that are different from knowledge and wisdom of men of old ages.  65  , the American is  66  from childhood to question, analyze and search. School tasks are  67  to encourage the use of a   68   range of materials. A composition topic like" Write a paper  69   the world's supply of sugar" will send even  70  in search of completely unfamiliar ideas.  71  in the primary grades, children are taught to  72  libraries, and to search for  73  ideas of various sorts.   74  the time they are 14, 15 and 16, many young scholars are marking original and  75  contributions in all fields of science.  
56. A. much    B. any       C. such       D. many  
57. A. accepted       B. claimed      C. isolated   D. challenged  
58. A. hate     B. mercy        C. fear       D. sympathy  
59. A. question        B. ask          C. change      D. charge  
60. A. famous          B. brilliant       C. employed     D. curios  
61. A. imaginative     B. sensible    C. original       D. affective  
62. A. disagree        B. complain     C. link       D. cooperate  
63. A. young         B. brave         C. old        D. nervous  
64. A. functions       B. awards       C. rewards       D. findings  
65. A. Secondly       B. Then          C. Therefore     D. However  
66. A. treated          B. trained       C. traced      D. transformed  
67. A. done            B. designed     C. fulfilled     D. neglected  
68. A. wide            B. limited    C. moderate      D. various  
69. A. of          B. on       C. for        D .to  
70. A. a child          B. a boy      C. a girl        D. an adult  
71. A. Since     B. As        C. If            D. Even  
72. A. organize        B. manage      C. clean         D. use  
73.A. conventional    B. same        C. new         D. familiar  
74. A. When        B. Since        C. During       D. By  
75. A. precious        B. valuable     C. worth        D. priceless 

Part IV Cloze key 
56.C  57.D  58.A  59.A  60.B  61.A  62.A  63.C  64.D  65.D 
66.B  67.B  68.C  69.B  70.D  71.D  72.B  73.C  74.D  75.D

Part V  Translation
Section A  
76. How parents talk to their children makes a big difference in the children's language development. If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is reading, the child's language skills increase. (Passage 1) 
解析:定语从句的翻译。
译文“跑得最快的人吃得也最多,其消耗的体内脂肪也就最多”。

77. The parents in the experimental group were also instructed in how to help children find answers, how to suggest alternative possibilities and how to praise correct answers. (Passage 1)
解析:翻译时注意,第一句主语是一个动词不定式的疑问句,第二句是含有条件状语从句的复合句。
译文“父母于孩子的谈话方式对孩子的语言能力的发展影响很大,如果父母鼓励孩子对他(她)所读内容做出积极反应,孩子的语言能力就可以得到明显提高”。

78. The agriculture revolution in the nineteenth century involved two things: the invention of laborsaving machinery and the development of scientific agriculture. (Passage 2)
解析:动词不定式的疑问式并列句的翻译。
译文“实验组的父母还学会了如何帮助孩子们找出答案,如何引导孩子思考其他答案的可能性,以及如何鼓励孩子得出正确答案”。 

79. By 1860, most of the machinery in use today had been designed in an early form. (Passage 2)
解析:本题生单词较多,同学们翻译时多注意。
译文“19世纪的农业革命包括两个方面:节省劳力的机器的发明和科技农业的发展”。 

80. Thus, those who ran the most ate the most, yet lost the greatest amount of body fat. (Passage 3)
解析:本题是对时态和具体词组的考查,汉语的时态通过时间副词来表示,英文则通过动词的不同变化。译文“绝大多数今天使用的农具,在1860年已具雏形”。 

Section B  
81.我们的新产品非常受欢迎,对此我们感到十分自豪。
解析:为谁感到自豪的用法是be proud that…。
译文“we are proud that our new products are popular among consumers”。 

82.您能说话大声点好让每个人都听得见吗?
解析:委婉的语气应该用Can you /could you,以表示对说话人尊重。
译文“Could you speak louder to make yourself heard? ”。 

83.除了英语,你最好再学一门外语。
解析:选词在这句话中起主要作用,汉语中“除了”并不会引起任何歧义,但英语中besides与在汉语却只有一个对应词,意思却大相径庭,同学们在翻译过程中要学会活用。
译文“You’d better learn another foreign language besides English”。

84.在教育孩子方面,表扬要比批评有效得多。 
解析:表扬和批评是本题翻译的重点,这里用它的ing形式比较合适,另外要体现比较级的用法more …than…。
译文“Praising is more effective than criticizing in educating children”。

85.每个人都知道,学习对一个人的成长是至关重要的。
解析:It is…that…是固定句型,同时be +of +n,相当于这个名词的形容词形式。
译文“It is known to us all that studying is of vital importance to a person’s growing-up.”。

分享到: 编辑:环球网校

绑定手机号

应《中华人民共和国网络安全法》加强实名认证机制要求,同时为更加全面的体验产品服务,烦请您绑定手机号.

预约成功

本直播为付费学员的直播课节

请您购买课程后再预约

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载
环球小过-环球网校官方微信服务平台

刷题看课 APP下载

免费直播 一键购课

代报名等人工服务

返回顶部