2016年-职称英语-B级万人模考答案及解析
更新时间:2016-03-21 10:59:50
来源:环球网校
浏览
收藏
摘要 参考答案:1-15:DADAD ACCDC BABDB16 Generally, your boss’s secretary knows little about your boss’s mood A Right B Wrong C Not mentioned【环球网校参考答案】 B【环球网校
参考答案:
1-15:DADAD ACCDC BABDB
16 Generally, your boss’s secretary knows little about your boss’s mood.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干: 一般来说,你老板的秘书对你老板的情绪知之甚少。根据原文第一段第一句“Before you argue with your boss, check with the boss's secretary to determine his mood.”,在你与老板争论以前,先去老板秘书那里问一下老板的情绪。由此可知,秘书是知道老板情绪的。题干与原文事实相反,故选B。
17 It is sensible to go to your boss’s office after lunch.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:在午饭后去老板的办公室是明智的。根据原文第一段“don't go in right before lunch, when he is apt to be distracted and rushed”,别在午饭前去找他,因为这时他最易走神,匆忙行事。由此可知,不应该在午饭前去找他,所以在午饭后去找他是明智的。故选A。
18 If you’re mad, you may lash out and your boss may fire you.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第二段“If you're mad, that will only make your boss mad. Calm down first. And don't let a particular concern open the floodgates for all your accumulated frustration. The boss will feel that you think negatively about the company and it is hopeless trying to change your mind. Then, maybe he will dismiss you.”题干表达的意思与原文一致,故选A。
19 If you can make problems clear, your boss will reward you.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:如果你能把问题说清楚,你的老板会奖励你。根据原文第三段“The employee has to get his point across clearly in order to make the boss understand it.
雇员必须清楚地传达他的观点,让老板明白。由此可知,文章并没有提到老板会不会奖励员工。故选C。
20 The boss would be happy if his employee come up with many problems.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:如果员工提出很多问题,老板会很高兴。根据原文第四段“People who frequently present problems without solutions to their bosses may soon find they can't get past the secretary.”那些经常给老板提问题,而不提出解决方案的人会发现他们连秘书那一关也过不了。由此可知,题干与原文事实相反,故选B。
21 The boss would like to solve all the problems all by himself.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:老板想自己解决所以问题。根据原文第四段,可知老板要考虑的事很多,所以老板不会想要自己解决所以问题。故题干与原文事实相反,故选B。
22 Bosses like to go pubs with their employees.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:老板们喜欢跟员工一起去酒吧。文章在讲怎样与老板争论,整篇都未提及此观点,故选C。
答案:BAACBBC
23.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】根据原文第一段“According to a study, most medical interns report experiencing mistreatment,”可知本段主要讲的是实习生在医院受虐待。所以选A。
24.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】根据原文第三段的关键词survey和residents,可知第三段讲的是住院医生所做的一个问卷调查,故选C。
25.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】根据原文第四段的一系列数字以及关键词sleep和hours,可知本段讲的是住院医生的睡眠不足,工作时间长。故选D。
26.【环球网校参考答案】 F
【环球网校参考解析】第五段第一句为本段中心句,后面是对中心句的展开和进一步阐释。故选F。
答案:ACDF
27.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】本题出自原文第一段“most medical interns report experiencing mistreatment, including humiliation by senior doctors, being threatened, or physical abuse in their first year out of medical school.”由此可知,选B。
28 .【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】本题出自原文第三段“In addition to reporting incidents where they were abused, more than 45%of the residents said they had witnessed at least one incident where other persons had made false medical records.”由此可知,选D。
29 .【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第三段“Moreover, nearly three quarters of the residents said they had witnessed mistreatment of patients by other residents, attending physicians, or nurses.”由此可知,选A。
30.【环球网校参考答案】 E
【环球网校参考解析】本题出自原文第五段第一句“Although 30% of the residents said they experienced some type of sexual harassment or discrimination, verbal abuse was the most common problem cited.”由此可知,选E。
A. they had witnessed mistreatment of patients by other residents, attending physicians, or nurses.
B. humiliation by senior doctors, being threatened, or physical abuse.
C. their average working hours are as many as residents.
D. they had witnessed incidents where other persons had made false medical records.
E. verbal abuse was the most common one.
F. sexual harassment often happened to women.
答案:BDAE
31. What’s this article mainly talks about?
A. John Harrison has a sweet job as official taster for Edy’s Grand Ice Cream
B. Edy’s Grand Ice Cream provides rewarding jobs.
C. John Harrison’s family history as ice cream taster.
D. All kinds of ice cream produced by Edy’s Grand Ice Cream.
31.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:这篇文章主要讲的是什么。本题出自原文第一段前两句“John Harrison has what must be the most wanted job in the United States. He’s the official taster for Edy’s Grand Ice Cream, one of the nation’s best-selling brands.”这是是全文的总括性观点,后面是对其的具体阐释和叙述。故选A。
32. According to this article, we can infer that the author is probably___
A. A gourment
B. A teacher
C. A doctor
D. An editor
32.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】题干:根据这篇文章,我们可以推断出本文的作者可能是什么职业。本题出自原文第二段“After I interviewed Harrison, I realized that the life of an ice cream taster isn’t all Cookies ’n Cream — a flavor that he invented, by the way.”一般来说,采访别人然后写文章的人应该是编辑。选项A美食家一般是品评食物的人,所以A项不符合题意。B,C项与文章内容无关,故选D。
33. He can’t eat too much food before tasting ice cream because___
A. His stomach is small.
B. He drinks too much coffee.
C. A full stomach can’t judge the quality of the flavors.
D. He has diabetes.
33.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:他在品尝冰淇淋之前不能吃太多东西是因为什么。本题出自原文第三段“A full stomach makes it, impossible to judge the quality of the flavors.”由此可知,选C。饱腹感是不可能判断出口味的品质的。由此可知,选C。
34. The word “heavenly” in the third paragraph can be best replaced by___
A. Wonderful
B. Cherubic
C. Cold
D. Dreadful
34.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:第三段的heavenly这个词可以被以下哪个词代替。Heavenly意思是天堂的,十分舒适的。选项A wonderful意思是绝妙的,极好的;选项B 小天使似的,白胖可爱的;选项C cold意思是冷的;选项D dreadful意思是糟糕透顶的,讨厌的。故选A。
35. Which of the following statement is not true?
A. Harrison has to make sacrifices for his job.
B. Harrison’s family members also got jobs involved with ice cream.
C. Harrison never orders ice cream in restaurants.
D. Among all the flavors, Harrison like vanilla the best.
35.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:下列哪项陈述是不正确的。本题出自原文倒数第二段“He even orders ice cream in restaurants for dessert.”由此可知C项与原文陈述相反,故选C。
答案:ADCAC
36.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:第一段主要讲的是什么。本题出自原文第一段“Others,however, think that dreams are an important part of our lives. In fact, many experts believe that dreams can tell us about a person’s mind and emotions.”However表示转折,表明后面才是第一段真正要讲的内容。故选C。
37. It was not until the twentieth century that____
A. Sigmund Freud began to write his books.
B. people started to study dreams in a scientific way.
C. Carl Jung became Freud’s student.
D. William Domhoff moved to California.
37.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:直到20世纪,…本题出自原文第二段“It was only in the twentieth century that people started to study dreams in a scientific way.”故选B。
38. The following statements are all psychologists opinions on dreams except___
A. dreams allow people to express things that they are afraid to express in real life.
B. dreams are closely connected with a person’s life, thoughts, and behavior.
C. there is a link between dreams and gender.
D. things happened in dreams may come true.
38.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】题干:以下陈述都是心理学家对于梦的观点,除了哪项。本题出自原文第三段“He believed that dreams allow people to express the feelings, thoughts, and fears that they are afraid to express in real life.”第五段“For example, psychologist William Domhoff from the University of California, Santa Cruz,believes that dreams are tightly linked to a person’s daily life, thoughts, and behavior. ”第七段“He has also found a link between dreams and gender.”A,B,C项均有提及,故选D。
39. According to William Domhoff, which of the following is true?
A. a thief dreams about doing charitable things.
B. children dream as much as adults.
C. dreams of men and women are quite similar.
D. men often have dreams involving fighting.
39.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】题干:根据William Domhoff,以下哪项是正确的。本题出自原文第七段“For example, the people in men’s dreams are often other men, and the dreams often involve fighting.”故选D。
40. Psychologists agree on that____
A. the world of dreams is not the real world.
B. dreams don’t have actual meanings.
C. one should consult a psychologist if he had terrible dreams.
D. bad dreams indicate bad things will happen.
40.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:心理学家同意哪一说法。本题出自原文最后一段“Psychologists continue to try to answer this question in different ways. However, one thing they agree on this: The dream may have meaning, but it does not mean that some terrible event will actually take place.”心理学家还在尝试通过不同方式来解答这个问题,不过,有一件事他们是意见一致的:如果你梦到有不好的事要发生,不要慌张。梦确实有含义,但也不意味着你梦到的事真的会发生。要记住,梦中的世界并不是真实的世界。故选A。
CBDDA
41. According to the first three paragraph,____
A. A baby must take at least two Apgar tests after it’s born.
B. If a baby get 5 in it’s Apgar test, the doctor need to give it a surgery.
C. The Apgar test can tell the doctor if a baby is normal or needs special care.
D. A normal baby scores 3 out of 10.
41.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:根据前三段,我们可以知道什么。本题出自原文第二段“They decide if a baby is normal or needs special care.”由此可知,选C。
42. Apgar test ____
A. Is named after a doctor.
B. Is an intelligent test
C. measures a baby’s breathing and weight.
D. Can show a baby’s health when it’s five months old.
42.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第四段“A doctor named Virginia Apgar developed the test.”故选A。
43. Virginia Apgar____
A. was the first woman in medical school.
B. Graduated from Columbia University in 1929.
C. Began to do research in anesthesiology after graduating from medical school.
D. Became a professor in Harvard.
43.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第四段“She faced many challenges because she was the first woman in the program.” 由于是这个学科里的第一位女性,使她面临了许多挑战。故选A。
44. Virginia Apgar created her simple test to___
A. finish her paper on newborns.
B. study how anesthesia affects newborns.
C. perform surgery on patients.
D. test her theory on criminology.
44.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:Virginia Apgar创造了她简单的测试是为了什么。本题出自原文第六段“In the 1940s, many women started to have anesthesia when they gave birth. Apgar had a question: How does anesthesia affect newborn babies? In 1949, when Apgar was a professor at Columbia’s medical school, she created her simple test.” 20世纪40年代,许多妇女在分娩时开始使用麻醉。但阿普加有个疑问:麻醉是如何影响新生儿的呢?1949年,当阿普加在哥伦比亚医学院担任教授时,她创造了这项简单测试。由此可知,选B。
45. Which of the following statement is not true on the basis of this article?
A. Virginia Apgar went back to school to get a master’s degree in public health in order to help babies to survive.
B. Apgar test is used all over the world
C. Anesthesia is a procedure that makes patients lose consciousness forever.
D. Babies should thank Virginia Apgar for her invention and her kindness.
45.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:本题出自原文第五段“Anesthesia is a procedure that makes patients lose consciousness, so they do not feel any pain during surgery.” 麻醉会使病人失去意识,因而他们在手术过程中不会感到任何疼痛。麻醉是使病人在手术过程中失去意识,而不是永远失去意识。C选项与原文陈述不同,故C项错误。
46.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】下文第二段讲的是一辆智能汽车是怎样构成的,它是怎么运行的。所以上面应该是一句承上启下的过渡句,即智能汽车是怎样自控。故选B。
47.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】上一句在说智能汽车的“眼睛”能够观察路况,根据上下文可知此处还是在说“眼睛”的作用,故选D。
48.【环球网校参考答案】 E
【环球网校参考解析】文章第二段详细解释了智能汽车是怎样自控的。所以第二段最后一句应该是一句总结性的陈述。故选E。
49.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】此处上一句讲的是他最大的优点是什么?下文讲的是它的处理速度和反应速度都很快。故选A。
50.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】此处上文讲的是我们是否可以让他在任何时间任何地点都驾驶汽车呢?下文讲的是智能车辨别事物的能力还很有限。所以我们是不可以在任何时间地点都驾驶它的。故选C。
(46)-(50) B D E A C
51. A moving B responding C observing D giving
【环球网校参考答案】B
【环球网校参考解析】respond to是对…做出反应,回答。Respond to one’s questions,回答某人的问题。
52. A imagine B design C teach D inform
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】前面讲了机器人的功能,这句话是说,我们大多数人想象的机器人都是这样的。design:设计, teach:教,inform:通知。
53. A Similarly B Surprisingly C Instead D Importantly
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】前面说了,我们想象的机器人是怎样,但是现实世界中,机器人和人类一点也不像。与之前的相反,机器人是什么样的等等。Instead:相反的,代替,反而。Similary:相似的,surprisingly:让人惊讶的,importantly:重要的。这里强调一个对比。
54. A plant B object C technology D machine
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】机器人是机器,所以选machine。
55. A automatic B steady C inflexible D active
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】机器人的最大特点是自动化,所以选择automatic. Steady:稳定的,平稳的,inflexible:缺乏弹性的,僵化的,active:积极的,活跃的。
56. A forces B quantities C degrees D sizes
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】这句话的意思是:一个现代机器人通过编程,有了不通程度的人工智能。
57. A when B where C what D how
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】这句话的意思是:这个计算机程序告诉机器人怎样去执行任务,用how表示怎样,如何。
58. A provide B possess C understand D explain
【环球网校参考答案】B
【环球网校参考解析】这句话的意思是:机器人没有人的形状。拥有什么性质或者特质,用prossess。Provide:提供,understand:理解,explain:解释。
59. A however B and C therefore D moreover
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】上一句句意是robot没有人的形状的原因是因为两条腿的robot不容易保持平衡,根据上下文,可知robot是靠wheels和axles移动,并没有腿,所以选however
60. A under B around C with D out
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】in combination with:和……共同,与……合作,介词用with.
61. A same B single C beneficial D various
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】根据句子意思:机器人依靠多种内置的感觉器来帮助寻找路径。Various:多种多样的,same:相同的,single:单一的,beneficial:有利的,有用的。
62. A inside B outside C beyond D under
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】句子意思是:机器人内部的陀螺仪和钟摆仪就会探测到水平方向的变化。Outside:外部,beyond:超出,under:在…下面。
63. A strength B size C shape D distance
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】根据后面说如何快速地到达这个物体,可知前面说的是距离,选择distance。
64. A highly B constantly C immediately D commonly
【环球网校参考答案】B
【环球网校参考解析】探测器要不断地向计算机提供信息,选constantly. Highly:非常,高级的,immediately:立刻,马上,commonly:通常,普遍。
65. A article B structure C information D situation
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】根据前面,feed information,提供的信息,可知后面分析的也是这些信息,所以选择information。
1-15:DADAD ACCDC BABDB
16 Generally, your boss’s secretary knows little about your boss’s mood.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干: 一般来说,你老板的秘书对你老板的情绪知之甚少。根据原文第一段第一句“Before you argue with your boss, check with the boss's secretary to determine his mood.”,在你与老板争论以前,先去老板秘书那里问一下老板的情绪。由此可知,秘书是知道老板情绪的。题干与原文事实相反,故选B。
17 It is sensible to go to your boss’s office after lunch.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:在午饭后去老板的办公室是明智的。根据原文第一段“don't go in right before lunch, when he is apt to be distracted and rushed”,别在午饭前去找他,因为这时他最易走神,匆忙行事。由此可知,不应该在午饭前去找他,所以在午饭后去找他是明智的。故选A。
18 If you’re mad, you may lash out and your boss may fire you.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第二段“If you're mad, that will only make your boss mad. Calm down first. And don't let a particular concern open the floodgates for all your accumulated frustration. The boss will feel that you think negatively about the company and it is hopeless trying to change your mind. Then, maybe he will dismiss you.”题干表达的意思与原文一致,故选A。
19 If you can make problems clear, your boss will reward you.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:如果你能把问题说清楚,你的老板会奖励你。根据原文第三段“The employee has to get his point across clearly in order to make the boss understand it.
雇员必须清楚地传达他的观点,让老板明白。由此可知,文章并没有提到老板会不会奖励员工。故选C。
20 The boss would be happy if his employee come up with many problems.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:如果员工提出很多问题,老板会很高兴。根据原文第四段“People who frequently present problems without solutions to their bosses may soon find they can't get past the secretary.”那些经常给老板提问题,而不提出解决方案的人会发现他们连秘书那一关也过不了。由此可知,题干与原文事实相反,故选B。
21 The boss would like to solve all the problems all by himself.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:老板想自己解决所以问题。根据原文第四段,可知老板要考虑的事很多,所以老板不会想要自己解决所以问题。故题干与原文事实相反,故选B。
22 Bosses like to go pubs with their employees.
A.Right B.Wrong C.Not mentioned
【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:老板们喜欢跟员工一起去酒吧。文章在讲怎样与老板争论,整篇都未提及此观点,故选C。
答案:BAACBBC
23.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】根据原文第一段“According to a study, most medical interns report experiencing mistreatment,”可知本段主要讲的是实习生在医院受虐待。所以选A。
24.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】根据原文第三段的关键词survey和residents,可知第三段讲的是住院医生所做的一个问卷调查,故选C。
25.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】根据原文第四段的一系列数字以及关键词sleep和hours,可知本段讲的是住院医生的睡眠不足,工作时间长。故选D。
26.【环球网校参考答案】 F
【环球网校参考解析】第五段第一句为本段中心句,后面是对中心句的展开和进一步阐释。故选F。
答案:ACDF
27.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】本题出自原文第一段“most medical interns report experiencing mistreatment, including humiliation by senior doctors, being threatened, or physical abuse in their first year out of medical school.”由此可知,选B。
28 .【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】本题出自原文第三段“In addition to reporting incidents where they were abused, more than 45%of the residents said they had witnessed at least one incident where other persons had made false medical records.”由此可知,选D。
29 .【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第三段“Moreover, nearly three quarters of the residents said they had witnessed mistreatment of patients by other residents, attending physicians, or nurses.”由此可知,选A。
30.【环球网校参考答案】 E
【环球网校参考解析】本题出自原文第五段第一句“Although 30% of the residents said they experienced some type of sexual harassment or discrimination, verbal abuse was the most common problem cited.”由此可知,选E。
A. they had witnessed mistreatment of patients by other residents, attending physicians, or nurses.
B. humiliation by senior doctors, being threatened, or physical abuse.
C. their average working hours are as many as residents.
D. they had witnessed incidents where other persons had made false medical records.
E. verbal abuse was the most common one.
F. sexual harassment often happened to women.
答案:BDAE
31. What’s this article mainly talks about?
A. John Harrison has a sweet job as official taster for Edy’s Grand Ice Cream
B. Edy’s Grand Ice Cream provides rewarding jobs.
C. John Harrison’s family history as ice cream taster.
D. All kinds of ice cream produced by Edy’s Grand Ice Cream.
31.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:这篇文章主要讲的是什么。本题出自原文第一段前两句“John Harrison has what must be the most wanted job in the United States. He’s the official taster for Edy’s Grand Ice Cream, one of the nation’s best-selling brands.”这是是全文的总括性观点,后面是对其的具体阐释和叙述。故选A。
32. According to this article, we can infer that the author is probably___
A. A gourment
B. A teacher
C. A doctor
D. An editor
32.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】题干:根据这篇文章,我们可以推断出本文的作者可能是什么职业。本题出自原文第二段“After I interviewed Harrison, I realized that the life of an ice cream taster isn’t all Cookies ’n Cream — a flavor that he invented, by the way.”一般来说,采访别人然后写文章的人应该是编辑。选项A美食家一般是品评食物的人,所以A项不符合题意。B,C项与文章内容无关,故选D。
33. He can’t eat too much food before tasting ice cream because___
A. His stomach is small.
B. He drinks too much coffee.
C. A full stomach can’t judge the quality of the flavors.
D. He has diabetes.
33.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:他在品尝冰淇淋之前不能吃太多东西是因为什么。本题出自原文第三段“A full stomach makes it, impossible to judge the quality of the flavors.”由此可知,选C。饱腹感是不可能判断出口味的品质的。由此可知,选C。
34. The word “heavenly” in the third paragraph can be best replaced by___
A. Wonderful
B. Cherubic
C. Cold
D. Dreadful
34.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:第三段的heavenly这个词可以被以下哪个词代替。Heavenly意思是天堂的,十分舒适的。选项A wonderful意思是绝妙的,极好的;选项B 小天使似的,白胖可爱的;选项C cold意思是冷的;选项D dreadful意思是糟糕透顶的,讨厌的。故选A。
35. Which of the following statement is not true?
A. Harrison has to make sacrifices for his job.
B. Harrison’s family members also got jobs involved with ice cream.
C. Harrison never orders ice cream in restaurants.
D. Among all the flavors, Harrison like vanilla the best.
35.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:下列哪项陈述是不正确的。本题出自原文倒数第二段“He even orders ice cream in restaurants for dessert.”由此可知C项与原文陈述相反,故选C。
答案:ADCAC
36.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:第一段主要讲的是什么。本题出自原文第一段“Others,however, think that dreams are an important part of our lives. In fact, many experts believe that dreams can tell us about a person’s mind and emotions.”However表示转折,表明后面才是第一段真正要讲的内容。故选C。
37. It was not until the twentieth century that____
A. Sigmund Freud began to write his books.
B. people started to study dreams in a scientific way.
C. Carl Jung became Freud’s student.
D. William Domhoff moved to California.
37.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:直到20世纪,…本题出自原文第二段“It was only in the twentieth century that people started to study dreams in a scientific way.”故选B。
38. The following statements are all psychologists opinions on dreams except___
A. dreams allow people to express things that they are afraid to express in real life.
B. dreams are closely connected with a person’s life, thoughts, and behavior.
C. there is a link between dreams and gender.
D. things happened in dreams may come true.
38.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】题干:以下陈述都是心理学家对于梦的观点,除了哪项。本题出自原文第三段“He believed that dreams allow people to express the feelings, thoughts, and fears that they are afraid to express in real life.”第五段“For example, psychologist William Domhoff from the University of California, Santa Cruz,believes that dreams are tightly linked to a person’s daily life, thoughts, and behavior. ”第七段“He has also found a link between dreams and gender.”A,B,C项均有提及,故选D。
39. According to William Domhoff, which of the following is true?
A. a thief dreams about doing charitable things.
B. children dream as much as adults.
C. dreams of men and women are quite similar.
D. men often have dreams involving fighting.
39.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】题干:根据William Domhoff,以下哪项是正确的。本题出自原文第七段“For example, the people in men’s dreams are often other men, and the dreams often involve fighting.”故选D。
40. Psychologists agree on that____
A. the world of dreams is not the real world.
B. dreams don’t have actual meanings.
C. one should consult a psychologist if he had terrible dreams.
D. bad dreams indicate bad things will happen.
40.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】题干:心理学家同意哪一说法。本题出自原文最后一段“Psychologists continue to try to answer this question in different ways. However, one thing they agree on this: The dream may have meaning, but it does not mean that some terrible event will actually take place.”心理学家还在尝试通过不同方式来解答这个问题,不过,有一件事他们是意见一致的:如果你梦到有不好的事要发生,不要慌张。梦确实有含义,但也不意味着你梦到的事真的会发生。要记住,梦中的世界并不是真实的世界。故选A。
CBDDA
41. According to the first three paragraph,____
A. A baby must take at least two Apgar tests after it’s born.
B. If a baby get 5 in it’s Apgar test, the doctor need to give it a surgery.
C. The Apgar test can tell the doctor if a baby is normal or needs special care.
D. A normal baby scores 3 out of 10.
41.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:根据前三段,我们可以知道什么。本题出自原文第二段“They decide if a baby is normal or needs special care.”由此可知,选C。
42. Apgar test ____
A. Is named after a doctor.
B. Is an intelligent test
C. measures a baby’s breathing and weight.
D. Can show a baby’s health when it’s five months old.
42.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第四段“A doctor named Virginia Apgar developed the test.”故选A。
43. Virginia Apgar____
A. was the first woman in medical school.
B. Graduated from Columbia University in 1929.
C. Began to do research in anesthesiology after graduating from medical school.
D. Became a professor in Harvard.
43.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】本题出自原文第四段“She faced many challenges because she was the first woman in the program.” 由于是这个学科里的第一位女性,使她面临了许多挑战。故选A。
44. Virginia Apgar created her simple test to___
A. finish her paper on newborns.
B. study how anesthesia affects newborns.
C. perform surgery on patients.
D. test her theory on criminology.
44.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】题干:Virginia Apgar创造了她简单的测试是为了什么。本题出自原文第六段“In the 1940s, many women started to have anesthesia when they gave birth. Apgar had a question: How does anesthesia affect newborn babies? In 1949, when Apgar was a professor at Columbia’s medical school, she created her simple test.” 20世纪40年代,许多妇女在分娩时开始使用麻醉。但阿普加有个疑问:麻醉是如何影响新生儿的呢?1949年,当阿普加在哥伦比亚医学院担任教授时,她创造了这项简单测试。由此可知,选B。
45. Which of the following statement is not true on the basis of this article?
A. Virginia Apgar went back to school to get a master’s degree in public health in order to help babies to survive.
B. Apgar test is used all over the world
C. Anesthesia is a procedure that makes patients lose consciousness forever.
D. Babies should thank Virginia Apgar for her invention and her kindness.
45.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】题干:本题出自原文第五段“Anesthesia is a procedure that makes patients lose consciousness, so they do not feel any pain during surgery.” 麻醉会使病人失去意识,因而他们在手术过程中不会感到任何疼痛。麻醉是使病人在手术过程中失去意识,而不是永远失去意识。C选项与原文陈述不同,故C项错误。
46.【环球网校参考答案】 B
【环球网校参考解析】下文第二段讲的是一辆智能汽车是怎样构成的,它是怎么运行的。所以上面应该是一句承上启下的过渡句,即智能汽车是怎样自控。故选B。
47.【环球网校参考答案】 D
【环球网校参考解析】上一句在说智能汽车的“眼睛”能够观察路况,根据上下文可知此处还是在说“眼睛”的作用,故选D。
48.【环球网校参考答案】 E
【环球网校参考解析】文章第二段详细解释了智能汽车是怎样自控的。所以第二段最后一句应该是一句总结性的陈述。故选E。
49.【环球网校参考答案】 A
【环球网校参考解析】此处上一句讲的是他最大的优点是什么?下文讲的是它的处理速度和反应速度都很快。故选A。
50.【环球网校参考答案】 C
【环球网校参考解析】此处上文讲的是我们是否可以让他在任何时间任何地点都驾驶汽车呢?下文讲的是智能车辨别事物的能力还很有限。所以我们是不可以在任何时间地点都驾驶它的。故选C。
(46)-(50) B D E A C
51. A moving B responding C observing D giving
【环球网校参考答案】B
【环球网校参考解析】respond to是对…做出反应,回答。Respond to one’s questions,回答某人的问题。
52. A imagine B design C teach D inform
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】前面讲了机器人的功能,这句话是说,我们大多数人想象的机器人都是这样的。design:设计, teach:教,inform:通知。
53. A Similarly B Surprisingly C Instead D Importantly
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】前面说了,我们想象的机器人是怎样,但是现实世界中,机器人和人类一点也不像。与之前的相反,机器人是什么样的等等。Instead:相反的,代替,反而。Similary:相似的,surprisingly:让人惊讶的,importantly:重要的。这里强调一个对比。
54. A plant B object C technology D machine
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】机器人是机器,所以选machine。
55. A automatic B steady C inflexible D active
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】机器人的最大特点是自动化,所以选择automatic. Steady:稳定的,平稳的,inflexible:缺乏弹性的,僵化的,active:积极的,活跃的。
56. A forces B quantities C degrees D sizes
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】这句话的意思是:一个现代机器人通过编程,有了不通程度的人工智能。
57. A when B where C what D how
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】这句话的意思是:这个计算机程序告诉机器人怎样去执行任务,用how表示怎样,如何。
58. A provide B possess C understand D explain
【环球网校参考答案】B
【环球网校参考解析】这句话的意思是:机器人没有人的形状。拥有什么性质或者特质,用prossess。Provide:提供,understand:理解,explain:解释。
59. A however B and C therefore D moreover
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】上一句句意是robot没有人的形状的原因是因为两条腿的robot不容易保持平衡,根据上下文,可知robot是靠wheels和axles移动,并没有腿,所以选however
60. A under B around C with D out
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】in combination with:和……共同,与……合作,介词用with.
61. A same B single C beneficial D various
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】根据句子意思:机器人依靠多种内置的感觉器来帮助寻找路径。Various:多种多样的,same:相同的,single:单一的,beneficial:有利的,有用的。
62. A inside B outside C beyond D under
【环球网校参考答案】A
【环球网校参考解析】句子意思是:机器人内部的陀螺仪和钟摆仪就会探测到水平方向的变化。Outside:外部,beyond:超出,under:在…下面。
63. A strength B size C shape D distance
【环球网校参考答案】D
【环球网校参考解析】根据后面说如何快速地到达这个物体,可知前面说的是距离,选择distance。
64. A highly B constantly C immediately D commonly
【环球网校参考答案】B
【环球网校参考解析】探测器要不断地向计算机提供信息,选constantly. Highly:非常,高级的,immediately:立刻,马上,commonly:通常,普遍。
65. A article B structure C information D situation
【环球网校参考答案】C
【环球网校参考解析】根据前面,feed information,提供的信息,可知后面分析的也是这些信息,所以选择information。
最新资讯
- 职称英语考试综合类基础语法之状语从句2017-07-10
- 职称英语考试综合类基础语法之时间副词2017-07-10
- 2017年职称英语考试综合类常见词组62017-07-03
- 2017年职称英语考试综合类常见词组52017-07-03
- 2017年职称英语考试综合类常见词组42017-07-03
- 2017年职称英语考试综合类常见词组32017-06-29
- 2017年职称英语考试综合类常见词组22017-06-29
- 2017年职称英语考试综合类常见词组12017-06-29
- 2017年职称英语考试常考句型主语 + 及物动词 + 宾语2017-06-29
- 2017年职称英语考试常考句型主语 + 及物动词 + 宾语 + 宾语补足语2017-06-29